torstai 9. marraskuuta 2017

Tavoiteraportti 2017-10Asetan itselleni joka kuukausi välitavoitteita, joiden tarkoituksena on lisätä hyvinvointiani henkisesti, fyysisesti ja taloudellisesti. Näiden lisäksi pyrin löytämään asioita, jotka tuovat minulle iloa ja rentoutusta. Lähden rakentamaan hyvinvointiani pohjalta ylöspäin, aloittaen aivan perusasioista. Kirjaan tavoittelemani asian ja suunnittelen sen toteutuksen. Sitoudun noudattamaan suunnitelmaani kuukauden ajan. Kuukauden päätyttyä analysoin, onko tavoitteella saavutettu haluttuja asioita, vai pitäisikö asiaa lähestyä eri tavalla.

On aika arvioida edellisen kuukauden tavoitteet, mikä onnistui ja mikä ei.

Tarkastelussa lokakuun 2017 tavoitteet.

Henkinen hyvinvointi - Nukkuminen

Noin viikon kuluttua aloituksesta, rupesi unirytmi asettumaan aloilleen. Kellon soittaessa 5.00, nousin sängystä ylös ja lähdin töihin. Arkena ei tosin ole edes vaihtoehtona jäädä nukkumaan pidempään, mutta viikonloppuisin tämä vaihtoehto on. Tuntui turhauttavalta mennä viikonloppuisin nukkumaan aikaisin ja herätä aikaisin, mutta tiesin tämän olevan välttämätöntä rytmin saavuttamiseksi.

Jätin herätyskellon (puhelin) kauas sängystä, jotta joudun väkisin nousemaan ylös sammuttaakseni sen. Toimii todella tehokkaasti, kunhan ei mene takaisin sänkyyn "ihan hetkeksi vaan". Alkuperäinen tavoitteeni klo 22.00 nukkumaanmenoajasta oli liian myöhäinen, joten aikaistin sitä klo 21.30. Kerran tosin väsytti niin paljon, että menin nukkumaan jo klo 19.30. Luin kirjaa sängyssä juuri ennen nukkumista ja yleensä rupesi väsyttämään sen verran, että laitoin kirjan syrjään jo hieman 21 jälkeen.
Olen jatkanut unirytmiä tähän päivään asti ja nykyään herään ennen kellon soittoa automaattisesti.

Tavoite onnistunut.

Fyysinen hyvinvointi - Syöminen

Asetin kellon soimaan muistutuksena syömisestä. Ilman kellon soittoa olisi tavoite epäonnistunut. Suurin haaste tämän tavoitteen kanssa oli iltapäivisin, kun piti ruveta valmistamaan ruokaa. Yleensä katselin telkkaria tässä vaiheessa ja olin lähellä nukahtaa sohvalle. Jouduin pakottamaan itseni ylös.

Aika nopeasti aloituksen jälkeen huomasin kroppani tottuvan säännöllisiin ruokailuaikoihin. Energiatasoni ja jaksamiseni on kohentunut paljon. Lisäksi kauppalaskut ovat pienentyneet, kun en enää mene nälkäisenä kauppaan ja ostan valmisruuan sijasta järkevämpiä ruokatarvikkeita ja teen ruokani itse.

Eväiden valmistamisen kanssa joutuu edelleen pakottamaan itsensä paistinpannun ääreen, mutta säännöllisen ruokailun hyödyt ovat haittoja sen verran suuremmat, että aion jatkaa sekä säännöllistä ruokailua, että ruuan valmistusta.

Tavoite onnistunut.

Taloudellinen hyvinvointi - Budjettilaskelmat

Olen kirjannut kaikki kulut budjettiini mitä minulle tulee vuoden aikana, auton katsastuksesta ruokakuluihin. Harvemmin kuin kuukausittain toistuvista kuluista olen laskenut kustannuksen kuukausitasolle. Esimerkiksi auton katsastuksen kulut ovat kerran vuodessa arviolta 84€, eli kuukaudessa 7€. Tämä summa menee laskunmaksutilille odottamaan katsastuksen ajankohtaa. Tällä tavoin minulla on joka kuukausi samansuuruiset menot, riippumatta laskujen suuruudesta. Kaikki laskut tulevat e-laskuina ja ne maksetaan automaattisesti. Ajoittain laskut voivat olla suurempia kuin olen arvioinut ja tarkkailenkin budjettilaskelmapäivinä näitä.

Koska olen kirjannut kaikki menoni ylös taulukkoon, on minun helppo karsia turhia kuluja pois. Kun turhat kulut oli karsittu pois ja budjetti oli viilattu kuntoon, en oikein keksinyt enää minkälaisia laskelmia olisin tehnyt. Tarkoituksena oli mm. laskea koska saavuttaisin taloudellisen riippumattomuuden, mutta minulla ei ole vielä seurantatietoa kuukausittaisista menoistani, joten laskelmia on hieman turha tehdä.

Loppukuusta laskelmien teko 2 kertaa viikossa osoittautui hieman turhaksi, joten tässä vaiheessa näitä ei tarvinne tehdä näin paljon. Ennemminkin pitää keskittyä päivittäiseen rahankäyttöön ja sen arviointiin kuukausittain.

Tavoite onnistunut osittain.

Ilo ja rentoutus - Lukeminen

Lukemisen tarkoituksena oli rauhoittua nukkumista varten sekä kokeilla asiaa jota en ole juurikaan tehnyt, eli kirjojen lukeminen. Luin kirjat "Erilainen ote omaan talouteen" sekä "Rikas isä - köyhä isä" kirjat. Kirjat lainasin kirjastosta. Kirjat olivat mielenkiintoisia, sekä niistä sai inspiraatiota omien tavoitteiden saavuttamiseen. Tulen ehdottomasti jatkamaan tätä tapaa myös jatkossa.

Tavoite onnistunut.

Yhteenveto

Lokakuun tavoitteet paransivat selkeästi henkistä ja fyysistä hyvinvointia, mikä onkin tässä vaiheessa kaikista tärkeintä. Mikäli nämä asiat eivät ole kunnossa, tuskin jaksan keskittyä taloudellisiin tavoitteisiini. Koska nämä ovat hyvinvoinnin perusedellytyksiä, tulen ehdottomasti jatkamaan onnistuneita tavoitteita uusien tavoitteiden rinnalla.

1 kommentti:

  1. Hei, luotto yksilöiden välillä on rahoitustapahtuma, jolla lainataan rahaa suoraan ihmisiltä ilman pankin väliintuloa. Suurimman osan ajasta se tehdään perhe- tai ystävällisessä ympäristössä. Mutta viime aikoina voit lainata muukalaiselta. Olen valmis tarjoamaan lainoja kenelle tahansa, jolla on mahdollisuus maksaa se takaisin ilman huolta. Odotan innolla tekemistäni kanssasi, jos tarvitset todella luottoa ja jos se on hyvää.

    Sähköposti: ( simondurochefort@gmail.com )

    VastaaPoista