torstai 16. marraskuuta 2017

Tavoitteet 2017-11


Asetan itselleni joka kuukausi välitavoitteita, joiden tarkoituksena on lisätä hyvinvointiani henkisesti, fyysisesti ja taloudellisesti. Näiden lisäksi pyrin löytämään asioita, jotka tuovat minulle iloa ja rentoutusta. Lähden rakentamaan hyvinvointiani pohjalta ylöspäin, aloittaen aivan perusasioista. Kirjaan tavoittelemani asian ja suunnittelen sen toteutuksen. Sitoudun noudattamaan suunnitelmaani kuukauden ajan. Kuukauden päätyttyä analysoin, onko tavoitteella saavutettu haluttuja asioita, vai pitäisikö asiaa lähestyä eri tavalla.

Marraskuun tavoitteet päätin jo lokakuun puolella ja niiden toteuttamisen aloitin heti marraskuun alusta. Tavoitteiden kirjaus blogiin on kuitenkin viivästynyt vähän turhankin pitkään, sukulaisten vierailun ja kertausharjoitusten sattuessa blogin kirjoittelupäiville.

Henkinen hyvinvointi - Asunnon siisteys

Tiskit tiskaamatta, lattiat imuroimatta, romua ja vaatteita lattiat täynnä. Tavaraa on niin paljon, että kun jotain tarvitsee, sitä ei löydä, koska ylimääräistä tavaraa on joka laatikko ja komero täynnä. Moni voi varmasti samaistua tähän mielikuvaan. Mieli ei pääse lepäämään, kun koko ajan tiedostaa että asialle pitäisi tehdä jotain mutta ei jaksa. Siivoan sitten huomenna. Tai ensi viikolla.

Asiaan tulee muutos nyt! Suunnitelma:
 • Siivous päivittäin klo 15.15-15.45 (Imurointi ja tavaroiden järjestely)
 • Astioiden tiskaus välittömästi
 • Wc: siivous joka perjantai
 • Lattioiden pesu joka toinen perjantai
 • Lakanoiden ja pyyhkeiden pesu joka sunnuntai klo 8.00
Lisäksi jatkan aikaisempia, jo saavutettuja rutiineita:

Fyysinen hyvinvointi - Venyttely

Nuorempana harrastin kilpaurheilua, johon kuului luonnollisesti säännöllinen venyttely. Lihakset olivat notkeita ja paikat hyvässä kunnossa. Vanhempana kävin useamman vuoden punttisalilla, mutta nykyään fyysisen hyvinvoinnin hoitaminen on jäänyt täysin. Töissä tuli liikuttua ennen hyvinkin paljon, mutta nykyään toimistotöitä on aika paljon. Toki töissä tulee edelleen liikuttua jonkin verran. Olen vakavasti harkinnut kuntosalilla käymisen aloittamista, mutta vielä tässä vaiheessa en ole varma haluanko sitoutua siihen tosissaan. Aikaisemmat aloituskerrat ovat loppuneet viimeistään kuukauden jälkeen, joten jos kuntosalin aloitan, haluan tällä kertaa sitoutua siihen täysillä.

Koskaan aikaisemmin omassa elämässäni en ole ollut näin huonossa fyysisessä kunnossa. Ryhti on huono, joka paikka on jumissa, hartiajumit aiheuttavat jatkuvaa päänsärkyä ja jalkojen lihasjäykkyys aiheuttaa ajoittain jopa fyysistä kipua normaalissa kävelyssä. Päätin aloittaa kuntoni parantamisen päivittäisellä venyttelyllä ennen lihaskunnon parantamista pienentääkseni loukkaantumisen riskiä.

Toteutus:
 • Päivittäinen venyttely arkena klo 19.30-20.00
Lisäksi jatkan aikaisempia, jo saavutettuja rutiineita:

Taloudellinen hyvinvointi - Romun myyminen

Romua on reilusti enemmän kuin oikeasti tarvitsen. Ja jos jotain tarvitsen, en löydä sitä. Luettuani Veli Velkaisen VelatOn blogia hänen haasteestaan myydä 100 asiaa kuukaudessa, päätin itsekin tavoitella tätä. Tosin mieleen hiipii väkisinkin ajatus, onko omalla kohdallani vaiva taloudellisen hyödyn arvoinen vai saisinko suuremman henkisen hyödyn vain lahjoittamalla tavarat SPR:n kirpputorille. Myyminen on todella hidasta ja vaivalloista, varsinkin kun ylimääräistä romua on edelleen tosi paljon. 

Kirjasin tavoitteen kuitenkin taloudellisen hyvinvoinnin alle ja suunnitelmana:
 • Romun valinta ja myyminen ma, ke ja la klo 15.45-17.00
Lisäksi jatkan aikaisempia, jo saavutettuja rutiineita pienin muutoksin:

Ilo ja rentoutus - Elokuvat

Olen aina pitänyt elokuvien ja sarjojen katsomisesta. Sain 3 lippua elokuvateatteriin ja ajattelin käyttää ne viikonloppuina jolloin lapset eivät ole luonani. Lasten kanssa tulee katsottua paljon elokuvia, joten käyn katsomassa vain niitä elokuvia joista lapseni eivät välitä. 

Lisäksi jatkan aikaisempia, jo saavutettuja rutiineita:

Mitä tehdä, jos ei huvita tai jaksa seurata tavoitteita?

Sitoudun suorittamaan tavoitteeni asettamallani tavalla. Uudet asiat sijoittuvat usein epämukavuusalueelle aluksi ja tuloksia on mahdoton saavuttaa, jos sinne ei ole valmis menemään. Kyse on kuitenkin vain kuukaudesta ja mikäli kuukauden jälkeenkin asia tuntuu toimimattomalta, ei sitä tarvitse enää jatkaa tai tavoitteen saavuttamista voi lähestyä eri suunnasta. Tärkeintä on pitää suurempi tavoite mielessä koko ajan.

“Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars.”
Norman Vincent Peale

1 kommentti:

 1. Hei, luotto yksilöiden välillä on rahoitustapahtuma, jolla lainataan rahaa suoraan ihmisiltä ilman pankin väliintuloa. Suurimman osan ajasta se tehdään perhe- tai ystävällisessä ympäristössä. Mutta viime aikoina voit lainata muukalaiselta. Olen valmis tarjoamaan lainoja kenelle tahansa, jolla on mahdollisuus maksaa se takaisin ilman huolta. Odotan innolla tekemistäni kanssasi, jos tarvitset todella luottoa ja jos se on hyvää.

  Sähköposti: ( simondurochefort@gmail.com )

  VastaaPoista